Stall och hästar

Prästgårdsstallet består i själva verket av flera avgränsade delar, med plats för 2-4 hästar i varje. Små stall har sina fördelar: förutom att det är mysigt kan man sätta enskilda stall i karantän vid behov. 
 

Här är vår nyharvade ridbana i morgonsolen! Underlaget är sand och gummiflis vilket gör att den är ridbar i princip året runt. 

 

I Lösdriften bor tre islandshästar.  

I Röda stallet är det tre boxar.

Vita stallet har två boxar.

Närmast parkeringen ligger Lilla stallet med två boxar.

Allmogestallet har fyra boxar.

I Stora stallet finns fyra boxar.

Längst bort finns en länga med tre stora uteboxar.

I våra vinterhagar går de i flock om 2-4 hästar och sommartid har vi stora fält inom Prästgårdens Natura 2000-område. På både sommar- och vintersidan finns sjukhagar i olika storlekar.

 

Presentation av stallets hästar: 

 

Aladdin

Aladdin är en lustitano korsninng, född 2007. Han är en allround ponny, men de han gillar mest är uteritter & frihetsdressyr. Aladdin är väldigt social och älskar alla.


Bell

 

Bella

Bella är en D-ponny född 2003 i Frankrike och varit i vår ägo sedan mars 2017. Rids av Alexandra och Karin, men just nu mest av Karin eftersom Alexandra pluggar i Örebro. Vi har tävlat mycket fälttävlan men nu är tävlingskarriären över, men det blir någon tävling då och då! Riktig rallyräka i ridningen men också stallets snällaste häst!

/bella.jpg

 

Blue

 

Buster

 

Gandur

Gandur är en väldigt snäll och social islandshäst på 13 år och älskar när han får springa fort i skogen men också mysiga turer i lugnare fart. Gandur tränas och tävlas till mestadels av Linnea. Gandur tycker livet är som bäst när han får gå i sin hage med sina kompisar KB och Riddari. 
Ägs av Linnea med familj. 

Glen

 

KB

Kolbeinn från Hallbjäns som kallas för KB. Han är född 2006 på Gotland och är en islandshäst
Ägare: Eva Hoffmann

 

Lukas

 

Maisy

 

Mary

 

Pixiline starlight

"Pixie" är den gulligaste lilla welshkorsningen som har ett hjärta av guld. Bästa barnponnyn… om barnet älskar fart. Pixie älskar att bli ompysslad i stallet och vill gärna springa fort. Hoppglad och så positiv till allt.

 

Riddari

Riddari är en snäll och väldigt social islandshäst som föddes i Tyskland, har bott i Schweiz och kom till Sverige i februari 2020. Han står i lösdriften tillsammans med hans kompisar KB och Gandur. 
Riddari älskar att mysa och han gillar alla djur och människor. 
Han ägs av Greta.

 

She's All That "Modena"

Shetlandsponny (stallets sötaste<3)

 

Saga

 

Spero Vincere "Travis"

Travis är 11 år och kom till oss från travbanan 2020. Vi har honom som skogsmullehäst och ska försöka få honom till en allround häst som kan hoppa mindre hinder. Han är väldigt snäll och trevlig att handskas med.

 

Simone

Simone är stallets yngsta häst på bara 4 år men världens snällaste och redan så trevlig i ridningen. Simone är en kallblodstravaren och ägs av Helene & Daniel. Alla kan hantera Simone även små barn. Hon är bäst helt enkelt!

 

Yuki

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)