Stall och hästar

Prästgårdsstallet består i själva verket av flera avgränsade delar, med plats för 2-4 hästar i varje. Små stall har sina fördelar: förutom att det är mysigt kan man sätta enskilda stall i karantän vid behov. 
 

Här är vår nyharvade ridbana i morgonsolen! Underlaget är sand och gummiflis vilket gör att den är ridbar i princip året runt. 

/volten.jpg

 

I Lösdriften bor tre islandshästar. 

Granne med dem finns en utebox. 

I Röda stallet är det tre boxar.

Vita stallet har två boxar.

Närmast parkeringen ligger Lilla stallet med två boxar.

Allmogestallet har fyra boxar.

I Stora stallet finns fyra boxar.

Längst bort finns en länga med tre stora uteboxar.

Vi har inte världens största vinterhagar, men sommartid kompenseras det av stora fält inom Prästgårdens Natura 2000-område. På både sommar- och vintersidan finns sjukhagar i olika storlekar.

 

Presentation av hästarna: 

 

Aladdin

 

Cheyenne

 

Dakota

"Dolly" är ett sto född 2002. Hon är importerad från Holland, 163 cm i mankhöjd men med en betydligt mer högrest hals än så, och har blå ögon. Hon är en allroundhäst som tränas i både hoppning och dressyr, och gillar de allra flesta - djur som människor. Dock är Dolly rädd om sitt huvud och önskar hellre en klapp på halsen.
Hon ägs och rids av Hannah Byrud.
 /dolly.jpg

 

Raven’s Rock Legend

”Rallan” är en connemaravalack från Irland född 2012. Rallan är en riktig allroundhäst som både rids och körs. Det bästa han vet är mat och att få galoppera i skogen.

 

Karisma's Mr Morgan

Morgan är ett gotlandsruss som ägs och rids av Hanna Pettersson. Han är snäll mot alla och särskilt mot barn. 

 

Ulk de Carrabes 

"Vali", eller Ulk de Carrabes som han egentligen heter, är av den franska rasen Castillon . Han föddes 2008 i Pyrenéerna i södra Frankrike och kom till Sverige 2020. Hans främsta kännetecken är hans tjusiga mustasch. 

 

Annaghdown Fionn 

"Fionn" är en 16 årig connemaravalack från Irland. Han är jättesnäll och mysig älskar att pussas och hoppa framförallt terräng men även vanliga hinder med sin ryttare Agnes. 

KB

Svart islandshäst

 

Musse

En lite egensinnig herre som jobbar på högergaloppen och gör alldeles fantastiska framsteg i dressyr. Efter väl utfört arbete får man såklart pusta lite!

 

Noohr el Jamaal 

"Noohr" är en arabvalack född 07. Han är jättesnäll, nyfiken och hittar alltid på bus för att få uppmärksamhet. Han har tränats i dressyr och lite hoppning. Nu fokuserar vi på westernridning och hoppas kunna börja tävla lite till våren. Noohr tycker om att gå i hagen med sin kompis Skinfaxi. Rids av Katie Hälleberg.
Noohr

Palissandre de L'aube

Svensk ridponny, sto, D-ponny f 2003 i Frankrike. Tävlad i hoppning i Sverige sedan 2012. Tävlar och tränar främst hoppning men även terräng. En pigg ponny som älskar att hoppa och galoppera. I vår ägo sedan mars 2017. Snäll mot alla människor och hästar.

 /bella.jpg

 

Pascha Yamoz

"Pascha" är ett sto född 2009 och är en liten storhäst. Hon tävlar i hoppning med ryttaren Anna men rids även av lillasyster Ida.
Hon är en snäll men envis tjej med mycket motor. Gillar att gå först vid uteritter. 

She's All That "Modena"

Shetlandsponny

 

Riddari

Riddari är en jättesnäll, social och nyfiken islandshäst. Han fyller snart 7 år och älskar ridturer i skogen. Han kom till oss förra året och flyttade hit från Schweiz. Han trivs med sina islandshästkompisar KB och Trymme i lösdriften.

Trymme

Svart islandshäst