Stall och hästar

Prästgårdsstallet består i själva verket av flera avgränsade delar, med plats för 2-4 hästar i varje. Små stall har sina fördelar: förutom att det är mysigt kan man sätta enskilda stall i karantän vid behov. 
 

Här är vår nyharvade ridbana i morgonsolen! Underlaget är sand och gummiflis vilket gör att den är ridbar i princip året runt. 

/volten.jpg

 

I Lösdriften bor tre islandshästar. 

Granne med dem finns en utebox. 

I Röda stallet är det tre boxar.

Vita stallet har två boxar.

Närmast parkeringen ligger Lilla stallet med två boxar.

Allmogestallet har fyra boxar.

I Stora stallet finns fyra boxar.

Längst bort finns en länga med tre stora uteboxar.

I våra vinterhagar går de i flock om 2-4 hästar och sommartid har vi stora fält inom Prästgårdens Natura 2000-område. På både sommar- och vintersidan finns sjukhagar i olika storlekar.

 

Presentation av hästarna: 

 

Aladdin

 

Beauty

Beauty är vår sagoponny och ägs av Holly och Nelly Hemminger. Hon är 12 år och kommer från Irland. Beauty är ljuvlig i allt och vi får inte nog av hennes pussar. Världens bästa barnponny är hon!

 

Simone

Simone är stallets yngsta häst på bara 4 år men världens snällaste och redan så trevlig i ridningen. Simone är en kallblodstravaren och ägs av Helene & Daniel. Alla kan hantera Simone även små barn. Hon är bäst helt enkelt!

 

Luna

 

Yessie

 

Oscar

Oscar är en 15-åring irländsk sportponny som är supersnäll! Oscar rids mestadels av Laura och Claire men ibland av Hedvig. När han får rida ut i skogen med andra hästar så är livet som bäst, men han tycker också det är väldigt skoj att hoppa!

 

Saga

 

Spero Vincere "Travis"

Travis är 10 år och kom till oss från travbanan 2020. Vi har honom som skogsmullehäst och ska försöka få honom till en allround häst som kan hoppa mindre hinder. Han är väldigt snäll och trevlig att handskas med.

 

Amadeus

 

Crooella

 

Chillan

 

Chloé

 

Pixiline starlight

"Pixie" är den gulligaste lilla welshkorsningen som har ett hjärta av guld. Bästa barnponnyn… om barnet älskar fart. Pixie älskar att bli ompysslad i stallet och vill gärna springa fort. Hoppglad och så positiv till allt.

Palissandre de L'aube

Svensk ridponny, sto, D-ponny f 2003 i Frankrike. Tävlad i hoppning i Sverige sedan 2012. Tävlar och tränar främst hoppning men även terräng. En pigg ponny som älskar att hoppa och galoppera. I vår ägo sedan mars 2017. Snäll mot alla människor och hästar.

 /bella.jpg

 

Pascha Yamoz

Pascha är en storhäst, sto född 2009. Hon tränas och tävlas i hoppning och fälttävlan.

She's All That "Modena"

Shetlandsponny (stallets sötaste<3)

 

Kb

svart islandshäst

 

Gandur

 

 

 

 

.