Stall och hästar

Prästgårdsstallet består i själva verket av flera avgränsade delar, med plats för 2-4 hästar i varje. Små stall har sina fördelar: förutom att det är mysigt kan man sätta enskilda stall i karantän vid behov. 
 

Här är vår nyharvade ridbana i morgonsolen! Underlaget är sand och gummiflis vilket gör att den är ridbar i princip året runt. 

/volten.jpg

 

I Lösdriften bor tre islandshästar. 

Granne med dem finns en utebox. 

I Röda stallet är det tre boxar.

Vita stallet har två boxar.

Närmast parkeringen ligger Lilla stallet med två boxar.

Allmogestallet har fyra boxar.

I Stora stallet finns fyra boxar.

Längst bort finns en länga med tre stora uteboxar.

Vi har inte världens största vinterhagar, men sommartid kompenseras det av stora fält inom Prästgårdens Natura 2000-område. På både sommar- och vintersidan finns sjukhagar i olika storlekar.

 

Presentation av hästarna: 

 

Aladdin

 

Cheyenne

 

Dakota

"Dolly" är ett sto. Hon är importerad från Holland, 163 cm i mankhöjd men med en betydligt mer högrest hals än så, och har blå ögon. Dolly är född 2002 och har lagt sin träning och tävlings karriär på hyllan. Hon njuter nu av uteritter och lättare pass på banan. Dock är Dolly rädd om sitt huvud och önskar hellre en klapp på halsen.
Hon ägs och rids av Hannah Byrud

Beskrivning saknas.

Regejs

”Ragge” är ett lettiskt halvblod importerad från Lettland född 2006. Ragge är den största hästen i stallet men blir skrämd av små saker (typ ekorrar), men är man stor så måste man också vara väldigt snäll - vilket är hans kännetecken. Alla kan rida på Ragge! Han är duktig både på dressyr och hoppning.

 

Karisma's Mr Morgan

Morgan är ett gotlandsruss som ägs och rids av Hanna Pettersson. Han är snäll mot alla och särskilt mot barn. 

 

Ulk de Carrabes 

"Vali", eller Ulk de Carrabes som han egentligen heter, är av den franska rasen Castillon . Han föddes 2008 i Pyrenéerna i södra Frankrike och kom till Sverige 2020.

Pixiline starlight

"Pixie" är den gulligaste lilla welshkorsningen som har ett hjärta av guld. Bästa barnponnyn… om barnet älskar fart. Pixie älskar att bli ompysslad i stallet och vill gärna springa fort. Hoppglad och så positiv till allt.

Annaghdown Fionn 

"Fionn" är en 16 årig connemaravalack från Irland. Han är jättesnäll och mysig! Kan springa väldigt snabbt och älskar att hoppa framförallt terräng men även vanliga hinder med sin ryttare Agnes. Han är också otroligt fin i dressyren och kammar hem många rosetter.  

KB

Svart islandshäst

 

Gladmin

”Musse” Håller oftast en väldigt glad min. Han är en nallebjörn i stor format men fullt medveten om sin storlek och styrka, med en räv bakom örat. Han är en kallblodstravare som nu tränas i dressyr och hoppning. Även terrängbanan är en kul detalj i vardagen.

 

Noohr el Jamaal 

"Noohr" är en arabvalack född 07. Han är jättesnäll, nyfiken och hittar alltid på bus för att få uppmärksamhet. Han har tränats i dressyr och lite hoppning. Nu fokuserar vi på westernridning och hoppas kunna börja tävla lite till våren. Noohr tycker om att gå i hagen med sin kompis Skinfaxi. Rids av Katie Hälleberg.
Noohr

Palissandre de L'aube

Svensk ridponny, sto, D-ponny f 2003 i Frankrike. Tävlad i hoppning i Sverige sedan 2012. Tävlar och tränar främst hoppning men även terräng. En pigg ponny som älskar att hoppa och galoppera. I vår ägo sedan mars 2017. Snäll mot alla människor och hästar.

 /bella.jpg

 

Pascha Yamoz

"Pascha" är ett sto född 2009 och är en liten storhäst. Hon tävlar i hoppning med ryttaren Anna men rids även av lillasyster Ida.
Hon är en snäll men envis tjej med mycket motor. Gillar att gå först vid uteritter. 

She's All That "Modena"

Shetlandsponny

 

Riddari

Riddari är en jättesnäll, social och nyfiken islandshäst. Han fyller snart 7 år och älskar ridturer i skogen. Han kom till oss förra året och flyttade hit från Schweiz. Han trivs med sina islandshästkompisar KB och Trymme i lösdriften.

Trymme

Svart islandshäst 

Menja

Menja från kyrkbyn Född 2009, social och nyfiken häst som gärna busar vid härliga galopper i skogen. Bjuder på allt möjligt vid ridning och är världens snällaste.